Studiekeuzebegeleiding

Waarom studiekeuzebegeleiding bij Ontdek Je Kern?

Het kiezen voor een bepaalde studierichting is een heel belangrijk moment in het leven van een jongere. Welke richting je kiest, bepaalt immers mee je verdere toekomst, onder andere op werkvlak.

Studiekeuzebegeleiding bij Ontdek Je Kern start steeds vanuit een Kerntalentenanalyse en kan vanaf 14 jaar. Deze analyse geeft je het nodige inzicht in je complete persoonlijkheid, je talenten en je goesting. Je komt écht in ontmoeting met jezelf, met jouw unieke kern. Je krijgt zicht op zowel je sterktes als je valkuilen. Met behulp van het verslag en (optioneel) een specifieke studiekeuzeoefening die je meekrijgt, krijg je uitsluitsel over de richtingen die duurzaam bij je passen.

Zo kan je op een positieve manier kiezen voor een studierichting die aansluit bij je karakter, je potentieel én je interne motivatie.

Hoe verloopt een studiekeuzebegeleiding bij Ontdek Je Kern?

Voor onze eerste afspraak ontvang je via een link een online vragenlijst om thuis in te vullen. Deze vragenlijst brengt je terug naar je favoriete speelgoed, spelletjes, bezigheden, interesses uit je kindertijd.

Tijdens ons eerste gesprek nemen we even de tijd om kennis te maken en bekijken we samen met je ouder(s) jouw vragen en verwachtingen rond de begeleiding. Vervolgens overlopen we in detail jouw antwoorden op de vragenlijst. We doen dit zonder de aanwezigheid van je ouder(s) omdat we willen komen tot jouw unieke kern, niet die van je ouder(s). We staan stil bij jouw schoolloopbaan tot nu toe, jouw studiekeuze, vrijetijdsbestedingen, interesses,…

Tijdens een tweede sessie geef ik jou feedback omtrent al jouw Kerntalenten die jou als unieke persoon typeren, zowel je sterktes als je valkuilen. Belangrijk is dat je ouder(s) hierbij aanwezig is/zijn omdat het voor een jongere dikwijls moeilijk is om de veelheid aan informatie duidelijk uit te leggen thuis. Een studiekeuze maakt een jongere bovendien ook samen met zijn ouders. We koppelen de resultaten van de analyse aan je studiekeuzevraag.

Je krijgt inzicht in welke studierichtingen bij jouw Sterke Kerntalenten passen en welke taken jou energie kosten.

Je ontvangt een uitgebreid verslag met een overzicht van al jouw Kerntalenten met hun betekenis apart en in combinatie met elkaar. Eventueel aangevuld met een specifieke studiekeuzeoefening kan je komen tot enkele keuzes die duurzaam bij je passen.

Maak nu een afspraak

Als Erkend Kerntalentenanalist ga ik samen met jou op weg om de kern van jou als persoon te ontdekken: wie je écht bent, wat je mogelijkheden zijn en wat jou van nature uit motiveert. Je krijgt ook zicht op wat je energie geeft in je leven, wat jou écht drijft en waar je gelukkig van wordt. We komen tot jouw unieke kern van waaruit jij duurzame keuzes kan maken die écht bij jou passen.