Kerntalentenanalyse

Wat zijn Kerntalenten?

Kerntalenten geven aan wie jij écht bent, vanuit het diepste van jouw wezen. Als je je Kerntalenten kent, kan je keuzes maken die heel nauw aansluiten bij jou als unieke persoon. Je hebt zicht op wat jou van nature uit motiveert en je écht leuk vindt om te doen. Belangrijk om te weten: het gaat niet over wat je goed kan, zoals de klassieke “talenten” aangeven. Het gaat wel over waar jouw ogen van gaan blinken, waar jij je van nature goed bij voelt en wat je “zal kunnen” als je oefent of er de nodige opleiding voor volgt.

Wie put uit de bron van zijn Sterke Kerntalenten ervaart voldoening, energie en geluk.

Je Sterke Kerntalenten leef je immers graag uit;  je voelt dat je daarvoor in de wieg gelegd bent. Wie te veel of te lang beroep doet op zijn “Kleine” Kerntalenten of te weinig zijn Sterke Kerntalenten kan inzetten, kan geconfronteerd worden met energietekort, frustratie, leegte, zich ongelukkig voelen. Kleine Kerntalenten inzetten kost immers moeite en energie; ze passen niet bij wie je echt van nature uit bent.

Hoe verloopt een Kerntalentenanalyse?

We vertrekken vanuit je kindertijd. Op basis van een vragenlijst, die je op voorhand thuis online kan invullen, overlopen we samen het speelgoed, de spelletjes, bezigheden en activiteiten,  die je als kind leuk vond. We duiken terug in je kindertijd tussen de leeftijd van 4 en circa 12 jaar omdat je op die leeftijd volledig ongedwongen dát speelgoed verkiest dat je aanspreekt, dat iets raakt in jou. Je bent immers gewoon jezelf, je vindt dat gewoon plezierig, zonder meer. Op basis van je favoriete kinderspeelgoed, spelletjes, activiteiten en interesses worden jouw Kerntalenten bepaald. Enkele voorbeelden van Kerntalenten zijn: Creativiteit, Organisatie, Empathie, Competitiviteit, Naar buiten treden, Autonomie,…

Als we de vragenlijst volledig doorlopen hebben, sluiten we de kindertijd af en geef ik jou feedback over al jouw 23 Kerntalenten, hoe ze op elkaar inwerken en in welke mate jij ze hebt (of ze “Sterk”, “Half” of “Klein” zijn). Het geheel plaatje van je 23 Kerntalenten vormt de “blauwdruk” van je persoonlijkheid, met je sterke en minder sterke kanten.

Tenslotte kunnen we aan de hand van je levensverhaal bekijken hoe het staat met de ontwikkeling van jouw Kerntalenten: welke worden gebruikt, welke minder en welke niet? Je ontdekt welke Kerntalenten tot uiting zijn gekomen in de keuzes die je tot nu toe gemaakt hebt.

Je ontvangt een uitgebreid verslag met een overzicht van al jouw Kerntalenten met hun betekenis, combinaties, koppelingen.

Het verslag bevat een gestructureerde samenvatting van wie jij in de kern bent, wat jou drijft en gelukkig maakt en kan je levenslang gebruiken op momenten dat je voor levenskeuzes staat.

Een Kerntalentenanalyse kan vanaf de leeftijd van ca. 14 jaar.

Maak nu een afspraak

Als Erkend Kerntalentenanalist ga ik samen met jou op weg om de kern van jou als persoon te ontdekken: wie je écht bent, wat je mogelijkheden zijn en wat jou van nature uit motiveert. Je krijgt ook zicht op wat je energie geeft in je leven, wat jou écht drijft en waar je gelukkig van wordt. We komen tot jouw unieke kern van waaruit jij duurzame keuzes kan maken die écht bij jou passen.